تهیه کیک کرم کارامل شکلاتی

کارامل نوعی رنگ خوراکی است که بدلیل دارا بودن رنگ و طعم خاص، کاربرد زیادی در صنایع غذایی دارد. رنگ کارامل از محدوده زرد کمرنگ تا قهوه‌ای سوخته متغیر است و می‌تواند در ۸۰ درصد انواع خوراکی‌ها بکار رود. بسیاری از کیک‌ها با این قصد درست می‌شوند که پس از خارج شدن از فر، میان یا روی آن‌ها با موادی پوشانده شده و به صور گوناگون تزیین شوند. کرم کارامل یکی از موادی است که رویه کیک را با آن تزیین می‌کنند. کارامل را می‌توان در منزل به دو صورت عسلی و سیاه درست کرد:

 

  • کارامل عسلی: یک پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی بریزید (تابه بهتر است از تفلون باشد و اثری از چربی در آن نباشد) و روی حرارت ملایم بگذارید. هنگام ذوب شدن شکر با کاردک چوبی آن را هم بزنید، یا تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده در آن بگردد و یکسان حرارت ببیند. همین که تمام شکر ذوب شد و به اندازه کافی رنگ گرفت، نیم پیمانه آب در تابه بریزید و باز آن را بجوشانید تا شکر نیم سوخته در آب حل و کارامل مانند عسل غلیظ شود.
  • کارامل سیاه: نیم پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی روی آتش ملایم ذوب کنید و تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده و یکسان حرارت ببیند؛ این کار را آنقدر ادامه دهید تا تمام شکر سیاه شود. همین که دود از شکر ذوب شده بلند شد یک پیمانه آب در تابه بریزید و دوباره آن را به جوش آورید تا شکر سوخته در آب حل شود. کارامل سیاه نسبتا رقیق است و فقط برای رنگ به کار می‌رود. مصرف بیش از چند قطره آن غذا را تلخ می‌کند.

طرز تهیه کیک کرم کارامل

مواد لازم برای تهیه کیک
مارگارین نرم۱۰۰ گرم (۱/۳ پیمانه)
شکر ۵۰ گرم (حدود ۴ قاشق غذاخوری)
آرد معمولی۱۲۵ گرم (۱ پیمانه)
جو دوسر پرک شده۴۰ گرم (۱/۲ پیمانه)

دستور تهیه کیک

  1. شکر و مارگارین را داخل کاسه‌ای بریزید و خوب بزنید تا کاملا کرم رنگ شده و حالت پفی پیدا کند.
  2. سپس آرد و جو دو سر را به آن‌ها افزوده و خوب هم بزنید. برای ورز دادن خمیر از دست استفاده کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
  3. خمیر را کف یک قالب مربع شکل به ابعاد ۲۰ سانتیمتر ریخته و روی آن را با فشار دست صاف کنید.
  4. ظرف کیک را به مدت ۲۵ دقیقه در فری که از قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فر‌های گازی گرم شده، قرار دهید تا کاملا طلایی رنگ و سفت شود.
مواد لازم برای تهیه مخلوط میانی کاراملی
کره۲۵ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
شکر۲۵ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
شیر پر چرب۲۰۰ گرم


دستور تهیه کارامل

  1. مواد لازم برای تهیه کارامل را داخل تابه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. مواد را مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
  3. تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به مدت ۴-۳ دقیقه بجوشد و مرتب مواد را هم بزنید تا سفت شوند.
  4. کارامل را روی کیک پخته شده داخل قالب بمالید و کنار بگذارید تا خودش را بگیرد.
مواد لازم برای تزیین روی کیک
شکلات خالص۱۰۰ گرم
شکلات سفید۲۵ گرم


تزیین روی کیک

  1. شکلات خالص را به روش بن ماری آب کرده و آن را روی کارامل پهن کنید.
  2. اگر از شکلات سفید استفاده می‌کنید، آن را ذوب کرده و با قیف به صورت خطوط سفیدی روی شکلات خالص بریزید.
  3. با استفاده از خلال دندان، شکلات سفید را مانند خطوط پر وارد شکلات خالص کنید.
  4. اجازه دهید مواد کاملا سفت شوند، سپس کیک را برش بزنید و سرو نمایید.
نکته: در صورت تمایل می‌توانید کف ظرف کیک کرم کارامل را کاغذ روغنی بگذارید تا پس از پخت، قبل از بریدن کیک بتوانید آن را از قالب خارج کنید.
کارامل ترکیبی از گلبول‌های چربی در اندازه‌های مختلف است که با محلول غلیظ شکر احاطه شده و ماده خشک بدون چربی شیر در آن منتشر می‌شود. معمولاً کارامل از طریق حرارت دادن مخلوطی از شربت گلوکز، شیر و چربی گیاهی در دمای بین ۱۱۸ تا ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد تولید می‌شود.
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (No Ratings Yet)
Loading...

جهت سفارش اینترنتی و دریافت مشاوره برای خرید هر محصول با شماره ثابت ۵۵۳۲۶۳۱۳-۰۲۱ یا ۰۹۱۰۸۸۳۳۶۰۳ کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

همکاران و مصرف کنندگان گرامی جهت هر گونه انتقاد و پیشنهاد با شماره ۰۹۱۲۲۷۷۷۶۴۰ مدیریت در تماس باشید.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است